background

Polityka prywatności

 

Klauzula informacyjna

 

Zgodnie z art. 13 ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, że:

 

  1. Administratorem danych osobowych jest Liceum Ogólnokształcące im. Armii Krajowej
    w Białobrzegach

  2. Liceum Ogólnokształcące im. Armii Krajowej w Białobrzegach   gromadzi i przetwarza dane osobowe na podstawie i w granicach przepisów prawa (w szczególności prawa oświatowego i kodeksu pracy w celu realizacji zadań statutowych). Administratorem Danych Osobowych jest Dyrektor Szkoły. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  3. Szkoła nie udostępnia danych osobowych innym odbiorcom, poza ustawowo uprawnionym lub właściwym do rozpatrzenia wnoszonych spraw. Odbiorcami danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione   do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa.

  4. Dane osobowe będę przechowywane przez okres niezbędny dla realizacji spraw oraz w zakresie wymaganym przez przepisy prawa.

  5. Każdej osobie przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, a także prawo cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie w zakresie wynikającym z przepisów prawa.

  6. W przypadku wątpliwości związanych z przetwarzaniem danych osobowych, każda osoba może zwrócić się do Szkoły z prośbą o udzielenie informacji. Niezależnie, każdemu przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

  7. Dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji ustawowych zadań szkoły na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz na podstawie art. 9 ust. 1 lit. g ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych
    z dnia 27 kwietnia 2016 r.

 

2018  Liceum Ogólnokształcące im. Armii Krajowej w Białobrzegach   globbers joomla templates